New Journey - Tranzactionare GRID pe Pionex

Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Am sa prezint evolutia tranzactionarii automate in Grid, de pe Pionex.
Pentru mai multe informații despre Pionex vă invit să citiți prezentarea lui @Adrian1199 => https://facembani.ro/subiecte/pionex-pionex-com.81674/

  • Investit: 518$
  • Target final de an: 2000$ (doar din grid, fara posibile viitoare depuneri)
  • Modalitate: Tranzactionari automate de tip Grid
Haideti sa vedem cum ne situam dupa 4 zile de tranzactionare cu acet bot:

  • Activ de: 4 zile si 13 ore
  • Tranzactii efectuate: 100
  • Profit inregistrat: 13,79$
  • Cryptomoneda tranzactionata: EGLD

situatie.jpg


Am sa incerc sa postez saptamanal cate o actualizare, sa vedem cum merge acest tip de tranzactionare si daca chiar putem scoate profit cu el.
 
Veteran
Team Spirit
Înscris
22 Ian 2018
Mesaje
955
Interesant jurnalul, îl voi urmări! Spor sa ai.
Mai e un bot destul de interesant DCA Bot (Martingale), practic îl setezi sa îți cumpere de un anumit procent la fiecare deep din piața și îți scazi prețul de intrare și el modifica liniile in funcție de cât de mare e scăderea și astfel poți sa ajungi mai repede sa faci profit
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Interesant jurnalul, îl voi urmări! Spor sa ai.
Mai e un bot destul de interesant DCA Bot (Martingale), practic îl setezi sa îți cumpere de un anumit procent la fiecare deep din piața și îți scazi prețul de intrare și el modifica liniile in funcție de cât de mare e scăderea și astfel poți sa ajungi mai repede sa faci profit
Martingale stiu ca nu erau f ok pe tranzactii forex. Erau riscante. Aici nu stiu. Momentan merg pe acest tip de tranzactionare Grid. E mai safe, faci mai putin dar mai sigur din ce am vazut din testele anterioare.
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Activ de: 13 zile
Tranzactii efectuate: 202
Profit inregistrat: 48$
Cryptomoneda tranzactionata: EGLD

13-zile.jpg
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Price range-ul il fac eu, dupa cum vad ca se misca piata. De asemenea, in zilele cand am mai mult timp, mai pun botul in pauza. De ex cum e acum. Am preferat sa-l pun in pauza sa nu-mi cumpere gradual la pretul de 44,8$ / 44,5$/ 44.2$...etc ci astept sa scada sub 44$ EGLD-ul si atunci il pornesc din nou. Va cumpara pozitiile la pret mai mic, ca sa le pot vinde la pret mai mare. Cu cat mai mare diferenta dintre Buy si Sell, cu atat e profitul mai mare.
Cand nu am timp, las gridul sa-si faca treaba singur, pe profit mai mic.
 
Membru
Înscris
31 Aug 2022
Mesaje
122
Se acorda un bonus de inregistrare de pe linkul tau?
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Nu stiu daca platforma ofera ceva bonus de inregistrare. E destul ca ofera posibilitatea sa tranzactionezi gratuit in grid, doar pe fee-uri si nu si cu abonament platit pt bot.
Iar eu personal, nu ofer bonusuri pt inregistrare, mai mult de atat... poate invers, ar fi frumos sa ma plateasca cei la care le ofer ponturile :))
Nu dragilor? Cum ar fi sa platim lumea ca sa-i invatam sa faca bani...

Ca tot s-a activat pe acest topic, las si ultimele statistici:

Activ de: 21 zile
Tranzactii efectuate: 233
Profit inregistrat: 68$
Cryptomoneda tranzactionata: EGLD

21 zile.png
 
Membru
Înscris
31 Aug 2022
Mesaje
122
Am urmarit de la inceput jurnalul si apreciez faptul ca ne impartasesti din cunostintele tale :)) . Intr-adevar, ceeace face Pionex foarte atractiv este multitudinea de boti gratuiti pentru tranzactionare. As vrea sa incep si eu sa tranzactionez pe Pionex, dar inca sunt in faza de studiu. Deocamdata vad ca ai un profit frumusel, dar din ce am mai citit pe alte forumuri si tutoriale se poate trage o concluzie dupa o perioada mai lunga.
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Categoric. E devreme sa zicem ca e profitabil. Dar sincer, nu vad cum ai putea pierde cu gridul. Cum ziceam, daca e sa cada moneda pe care o tranzactionezi in grid, ramai cu ea, in cazul ala e ca si cum ai fi hodlr pana ce isi revine (cum eram defapt pana acum). In cazul in care sare in sus si ramai pe usdt, intrii din nou mai sus, si tranzactionezi mai putine monede...aia e.

Anii trecuti am fost HODLR de EGLD. Luat la o medie de 7$ si vandut la o medie de 160$/buc. A fost super, recunosc. Dar acum am zis ca schimb strategia, deoarece la final de zi, valoarea contului in USDT ma intereseaza defapt pe mine.
 
Membru
Înscris
31 Aug 2022
Mesaje
122
De accord cu faptul ca tranzactia cu botul de grid nu prea are cum sa produca pierderi, poate doar sa ai castiguri mai mici decat ti-ai dori. Din videourile pe care le-am mai urmarit si eu am inteles ca tot secretul este in cum faci setarile pentru bot.

Sunt unii care zic ca ar fi mai bine sa se seteze botul cu limita de low si high mai mare astfel incat sansele ca pretul sa iasa din grid sa fie mult reduse si sa lasi asa botul sa isi faca treaba pe perioade mai lungi. La tine vad setari pentru low si high destul de aproape de pretul spot.

Alt lucru important este numarul de griduri setat, pentru ca asta va determina distanta in procente intre ordinele de cumparare, respectiv de vanzare. In privinta asta ai vreo strategie cum alegi numarul de griduri? Banuiesc ca asta depinde si de conditiile din piata si setarea trebuie adaptata la fiecare criptomoneda. Astea sunt chestii pe care le-am dedus dupa ce m-am documentat putin si incerc sa inteleg mai multe despre modul de functionare al acestui bot. La grid mode ai optat pentru geometric sau arithmetic?
 
Ultima editare:
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Sunt pe Geometric.
Da, e f important cum setezi botul. Persoana care mi-a dat pontul cu Pionex, are setat contul pe niste limite Low - High imense, si cu f multe grid-uri. Dar la acel prieten, dupa mai bine de jumatate de an, nu i-a produs inca suta de $.
Primul test a fost dupa indrumarea lui:
  • 37$ lower limit
  • 73$ Upper limit
  • 65 Grids quatity
  • Profit per grid peste 0.9%
*setarile la primul bot de tranzactionare
parametrii vechi.jpg

Rezultatul
  • 4,1$ profit (am inchis pana la urma cu un minus de 15$ din cauza Unrealized profit, asumat, din alte motive)
  • 101 tranzactii
  • 0,03$ profit pe tranzactie
  • 31 zile rulat
  • 213$ investit

primul test.jpg

Deci, din punctul meu de vedere, partea "Safe" pe long term cu profituri mici nu mi se potriveste.
De aceea, setarea mea actuala este urmatoarea:
  • 43$ lower limit
  • 49$ Upper limit
  • 20 Grids quatity
  • Profit per grid peste 0.5%
  • Setare Trailing Up - 20%

setari actuale.png

Cateva mentiuni si explicatii:
  1. Da, e adevarat ca prima data am intrat cu 213$ si acum ultima oara cu 518$
  2. Prima data am facut 4$ Grid Profit intr-o luna, la setarea actuala 68$ in 21 de zile (deci diferenta de buget din punctul 1 nu este o scuza de ce am facut asa putin)
  3. La prima setare castigul pe tranzactie era de 3 centi, la ultima e in medie de 18 centi
  4. Faptul ca restrangi botul la o diferenta mica de pretul spot iti permite sa pui mai putine griduri (in cazul meu 20). Daca as restrange si mai mult, as putea pune si 10 griduri doar, caz in care fiecare tranzactie ar insemna 1,2 EGLD la valoarea contului, si un profit de peste 35 centi.
    1. O situatie la diferenta mica e ca uneori ajungi ori sa ai totul vandut ori sa ai totul cumparat.
  5. Setare Trailing Up - 20% - Aceasta setare imi muta intervalele odata cu cresterea monedei, daca e crestere stabila cum a fost acum la EGLD, timp de 720 minute, se muta intervalul cu cresterea (acesta cred ca am sa-l scad la 15%)
  6. Pauze manuale ale botului - aici nu va recomand sa o faceti daca nu aveti putina experienta de tranzactionare, dar ajuta mult daca o faceti. Sa luam exemplul de acum, 05/02/2023 - ora 22:43:
    1. Acum 9 ore EGLD a cazut rapid de la 46,5$ la 44,5$. Deci ne bucuram ca cumpara in trepte, in cazul meu, cam asa
      1. 1 pozitie cumparata la 46,21$
      2. 1 pozitie cumparata la 45,89$
      3. 1 pozitie cumparata la 45,58$
      4. 1 pozitie cumparata la 45,27$
    2. E perfect nu? Deoarece urmeaza sa le vanda inapoi in trepte cand urca, si face 0,18$ per tranzactie
    3. Dar, daca aveam posibilitatea sa vad graficul si ca o ia la vale, puneam botul in pauza. De ce? Ca in loc sa iau 4 pozitii in trepte, sa-l repornesc cand era direct jos, si cumparam de valoarea banilor a acelor 4 trepte, toate la pozitia de jos, la 45,27$
    4. In cazul acesta, treptele de vanzare se mentin, iar atunci apar profituri mai mari, deoarece diferenta intre buy si sell e mai mare (vezi poza de mai jos)
    5. Aceasi faza cu pauza merge si daca cryptomoneda tranzactionata o ia tare la deal. De ce sa vand in trepte cand il pot pune in pauza, si sa vand toate treptele luate mai jos la cel mai inalt nivel?
  7. Bineinteles, pauzele le tin putin. Ore/ max 1 xi (probabil o data doar a fost 1 zi). Altfel, as trece pe tranzctii manuale, dar nu am timp de ele. Asadar, tranzactionarea in grid pe termen scurt cu putine tranzactii + interventii manuale merge deocamdata bine pentru mine.


grid tranzactii.png
 
Membru
Înscris
31 Aug 2022
Mesaje
122
Vad ca esti foarte bine documentat si ai studiat problema in cele mai mici detalii, ceeace este si recomandat atunci cand faci trading sau orice alta forma de investitie.
Eu voi continua sa mai invat despre acest subiect inainte de a incepe tranzactionarea in grid si voi urmari cu interes evolutia portofoliului tau. Sunt sigur ca multi dintre membrii forumului pot invata multe din experienta ta, asta cu o initiere corespunzatoare, totusi nu sunt lucruri usor de priceput daca nu ai cunostintele de baza.
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Se poate investi și retrage cu cardul de la Binance ?
Sigur. Odata ce ai incarcat in Binance, poti alege o moneda care se afla pe ambele platforme (Binance si Pionex) si transferi din una in alta. Vezi doar sa transferi monede care nu necesita FEE mare. Eu cu USDT -> TRC20 am bagat in Pionex, din Binance.
 
Veteran
Donator
Team Spirit
Înscris
10 Apr 2009
Mesaje
2.215
Care ar fi o sumă minimă pentru inceput? Mulțumesc!
 
Donator
Înscris
16 Mar 2013
Mesaje
352
Nu exista o suma minima si bineinteles, cu cat mai mult buget ai, cu atat mai mari vor fi veniturile din tranzactii. As recomanda totusi un minim de 200$, ca sa se simta ceva dupa acele tranzactii.
 
Sus