Idealul e ca, inainte de a te apuca de un sport e sa-ti faci analizele la un medic sportiv recunoscut si acesta sa le interpreteze. Ulterior trebuiesc facute periodic sa vezi evolutia organismului.
In esenta orice sport care presupune efort fizic, se bazeaza pe anumite grupe musculare. Acesti muschi trebuiesc dezvoltati. Marirea si intarirea (fibrarea) muschiului se face prin ruperea a cat mai multe membrane de celule musculare si refacerea acestora. Aceasta e cunoscuta sub denumirea de "febra musculara". Atunci cand celula musculara se reface, membrana acesteia devine mai rigida - deoarece organismul are in ADN acel instinct de conservare si aparare.
Pentru ca celula musculara sa se refaca are nevoie rapida de substantele de baza in refacerea acesteia. Aceste substante ajung la celula dupa ce trec de cavitatea bucala, stomac si ficat.
In cavitatea bucala se trimite informatia la creier care pregateste celelalte glande , stomacu si ficatul pentru "ce o sa vina la ele".
Pentru asigurarea conditiilor ca substantele nutritive sa ajunga la celula musculara trebuie ca organismul in intregul lui sa fie "sanatos". De aceea pentru accelerarea proceselor regenerative unii se injecteaza, pentru ca substantele sa nu mai treaca prin filtrele organismului pana sa ajunga in sange.
Este stiut ca in America, unde e patria culturismului si unde se fac sute de milioane din acest sport, toti sportivii fac analize periodic si consuma suplimente nutritive. Mai este si acel baschetbalist Magic Jordon parca, care a scapat de SIDA cu ajutorul unu campion mondial de culturism ajuns antrenor.
Din cate stiu laptele din comert este "pasteurizat" prin eliminarea anzimelor care produc, dupa o anumita perioada de timp "stricarea" acestuia. In realitate enzimele sunt organisme vii care ajuta la catalizarea calciului in oase. Asta inseamna ca atunci cand consumam lapte "pasteurizat" sau UHT papilele gustative dau un semnal creierului ca va veni calciu in organism, glandele si restul organelor se pregatesc pentru asta insa, lipsa enzimelor face ca acel calciu sa nu mai ajunga in locurile unde avem deficitul insa, organismul asteapta calciu. In acest moment se ia calciu din zonele usor de accesat ale organismului si se pune acolo unde exista cererea. Problema e ca "pe drum" acest calciu se mai si pierde, prin diferitele procese ale organismului. Deci laptele "pasteurizat" sau UHT mai rau fac.
Soia este o planta foarte predispusa la boli asa ca, cultivarea ei rentabila presupune folosirea multor substante chimice, pentru a o proteja de daunatori si boli. In Europa este interzisa folosirrea acestor substante la cultivarea plantelor asa ca soia de importa din Mexic USA etc. Concentratia mare de substante chimice face din soia un adevarat pericol pentru organism.
Sunt multe de spus in legatura cu acest subiect
Succes!